امگا 3

امگا 3

روغن ماهی و امگا 3

ابتدا لازم می دانیم، برخی از مهم ترین مزایای روغن ماهی را برای شما تشریح کنیم.

  • روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین A و ویتامین D می باشد.
  • اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی، می توانند از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کنند.
  • برای تامین امگا 3 مورد نیاز خود، خوردن ماهی نسبت به دریافت مکمل های امگا 3 ارجحیت دارد.

اسید چرب امگا 3 چیست؟

اسیدهای چرب امگا 3 عموما در گیاهان و غذاهای دریایی یافت می شود. "ایکوزا پنتانوئیک اسید" و "دوکوزا هگزانوئیک اسید"، دو نوع چربی امگا 3 هستند که به وفور در ماهی های چرب یافت می شوند:

ایکوزا پنتانوئیک اسید

"ایکوزا پنتانوئیک اسید"، یکی از مهم ترین انواع اسید چرب امگا 3 است که دارای ویژگی های ضد التهابی بوده و به از بین بردن لخته کمک می کند

دوکوزا هگزانوئیک اسید

"دوکوزا هگزانوئیک اسید"، یکی از مهم ترین اسید چرب های به کار رفته در ساختمان رتینا (بخشی در چشم)، کورتکس مغز و اسپرم است. "دوکوزا هگزانوئیک اسید"، در ساختمان اندام هایی مانند مغز، چشم ها و قلب به کار می رود. شیر مادر نیز غنی از اسید چرب "دوکوزا هگزانوئیک اسید" است.

 

امگا 3

 

 

فواید روغن ماهی و اسید چرب امگا 3

برخی مطالعات بیانگر آن هستند که، روغن ماهی و امگا 3 دارای اثرات مفیدی بر سلامتی بوده؛ در حالیکه برخی دیگر مخالفند؛ در ادامه به بررسی این نظرات خواهیم پرداخت.

امگا 3 و مالتیپل اسکلروزیس (MS)

روغن ماهی به دلیل اثرات محافظتی خود بر مغز و سیستم عصبی، دارای اثرات مفیدی در بهبود مبتلایان به مالتیپل اسکلروزیس است.

امگا 3 و افسردگی

استفاده از روغن ماهی در دوران بارداری، ریسک ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش می دهد. محققان بیان می کنند که، دو یا سه بار خوردن ماهی در یک هفته، دارای اثرات مطلوبی می باشد. استفاده از منابع غذایی حاوی امگا 3 نسبت به مکمل های امگا 3 ارجحیت دارد؛ زیرا این مواد غذایی علاوه بر امگا 3، حاوی پروتئین و مواد معدنی نیز هستند.

امگا 3 و سلامت روانی

مطالعات نمایانگر آن هستند که کودکانی که روزانه 8 الی 16 گرم "ایکوزا پنتانوئیک اسید" و "دوکوزا هگزانوئیک اسید" را مصرف می کردند؛ بهبود چشمگیری را در رفتار خود نمایان کردند.

مصرف روغن ماهی در افراد جوان مبتلا به اختلالات رفتاری مانند "اختلال بیش فعالی کم توجهی" نیز دارای اثرات بهبود دهنده می باشد.

امگا 3 و تقویت حافظه

دریافت اسید چرب امگا 3، دارای تاثیرات مطلوبی در بهبود فعالیت مغزی بزرگسالان است.

امگا 3 و سلامت قلب و عروق

مطالعات بیان می کنند، افرادی که در مدت بیش از 1 ماه از مکمل های روغن ماهی استفاده می کنند؛ دارای عملکرد قلبی عروقی بهتری می باشند.

امگا 3 و آلزایمر

مطالعات بیان می کنند که مصرف رژیم غنی از ماهی، روغن های امگا 3، میوه و سبزیجات، ریسک ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.

امگا 3 و بینایی

دریافت کافی "دوکوزا هگزانوئیک اسید"، احتمال کاهش بینایی ناشی از کهولت سن را کاهش می دهد.

امگا 3 و صرع

مطالعات بیان می کنند که مصرف روزانه روغن ماهی با دوز پایین امگا 3، احتمال بروز تشنج در مبتلایان به صرع را کاهش می دهد.

امگا 3 و شیزوفرنی و اختلالات روانی

مطالعه ای بیانگر آن بود که، مصرف مکمل های امگا 3 برای مدت 12 هفته، موجب بهبود برخی اختلالات روانی مانند شیزوفرنی می گردد.

امگا 3 و تکامل جنین

دانشمندان دریافته اند که مصرف امگا 3 در طی 3 ماه آخر بارداری ممکن است سبب بهبود عملکرد حسی، شناختی و حرکتی در جنین شود.

منابع غذایی امگا 3

ماهی های چرب ساردین، سالمون و ماکرل غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند. تخم مرغ نیز یکی از منابع حیوانی غنی از امگا 3 می باشد.

مواد غذایی زیر، نمونه هایی از منابع گیاهی حاوی امگا 3 هستند:

  • گردو
  • دانه ی چیا
  • ریحان
  • سبزیجاتی با برگ سبز تیره مانند اسفناج
  • ترخون
  • بذر کتان

خطرات مصرف امگا 3

مصرف روغن ماهی، روغن کبد ماهی و مکمل های امگا 3، می تواند افراد را در معرض برخی خطرات قرار دهد.

  • مکمل های امگا 3 دارای خاصیت ضد انعقاد خون بوده و در صورت مصرف همزمان با داروهای ضد انعقاد خون، موجب تشدید اثر آنها و خونریزی می گردند.
  • امگا 3 می تواند منجر به بروز برخی ناراحتی هایی مانند سوء هاضمه و اسهال گردد.
  • روغن کبد ماهی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A و D است؛ که مصرف بیش از حد آن موجب مسمومیت می گردد.
  • مصرف امگا 3 می تواند منجر به بروز مشکل در افرادی شود که به صدف و ماهی آلرژی دارند.
  • مصرف بیش از حد ماهی های چرب، افراد را در معرض آلودگی سموم دریا قرار می دهد.

 

 

 

نظرات کاربران
  • نظری ثبت نشده است

ارسال نظر


عضویت در خبرنامه